4 Eylül 2012 Salı

Ya Sizin Kahramanınız?

Şimdilerde bile adı geçse ya da bir yerlerde resmini gördüğümüz anda "Ahh çocukken ne izlerdik dediğimiz ne kadar çok çizgi filmlerimiz vardı değil mi?"
Bugünkü yazımda sizleri o günlere götürmek, çocukluk günlerinizi size tekrar anımsatmak ve çocukluğumuzun kahramanlarını hep beraber hatırlayalım istedim...

HEIDI


 
Heidi, Peter, Clara, Joseph, Şinoki... Sizlere de yemyeşil Alp Dağlarında hayat bulan öyküyü anımsattı mı?

Şimdilerde bile hala okunmakta olan ve eminim ki gelecek yıllarda da okunacak bu kitap Johanna Sypri'nin kalemiyle 1983 yılında sayfalarda yerini almıştır...


                                                     




Kitapta, Heidi adında küçük bir kızın annesinin ölümünden sonra Alp Dağları'nda yaşayan, çocukları sevmeyen dedesinin  yanına bırakılması, bu dağ evinde geçirdiği güzel günler ve  kurduğu dostluklar anlatılmaktadır...







TAŞ DEVRİ

Bu çizgi filmi size en güzel "Yaba daba du" sözü anımsatır eminim ki...
Orjinal adı The Flintstones olan çizgi filmimizin başlıca kahramanları Çakmaktaşlar ve Moloztaşlar'dır.
Fred Çakmaktaş, Vilma Çakmaktaş, Barni Moloztaş, Betty Moloztaş...

Aynı taş ocağında çalışan ve komşu olan (Fred ve Barni) iki arkadaşın hikayelerinin anlatıldığı çizgi filmimiz aynı zamanda kullanılan eşyalarla da oldukça ilginçtir.




JETGİLLER


"Gelecek nasıl olacak?" sorusuna belkide en güzel yanıtı veren çizgi film... Evet, biraz ütopik ama onu izlenesi yapan da bu değil mi?

George, Jane,Judy ve Elroy... İşte Jetgiller ailesi...









Ve elbette evin köpeği Astro...
Ailenin robot hizmetçisi Rosie...


NİNJA KAPLUMBAĞALAR 

 Kötülüklerin düşmanı dört kaplumbağa...        Hepsinin de birbirinden farklı yetenekleri vardır.                                           Kahramanlarımızı tanıyalım mı?                                                 Leonardo: Mavi bandaj takar.Adı Leoardo da Vinci'den esinlenilmiştir.                                  Rafael: Kırmızı bir bant takar. Adı Raphael Sanzio'dan esinlenilmiştir.            Michelangelo:Turunu bant takar. Adı Michelangelo Buonarrotti'den esinlenilmiştir.                                                                                Donatello: Mor bant takar. Adı Donatello'dan esinlenilmiştir.
 SEVİMLİ KAHRAMANLAR
                                                        
Ve onlarsız bir çocukluk düşünülebilir mi? Elbette ki sevimli kahramanlarımız...

Tom ve Jerry                                                    Bir kedi ve fare ancak bu kadar sevimli olabilir... Onların koşuşturmacaları nasıl unutulabilir ki?
                                                                            
Bugs Bunny...       
                                                    
                                                   

Kafeste güzel bir kuş şarkı söylemektedir...                       Sinsice bir kedi kafese yanaşır ve tam kuşu yakalamak üzereyken...                                                                        Kimden mi bahsediyorum elbette Tweety ve Sylvester...

Elbette çocukluğumuza adını yazdırmış olan pek çok kahramanımız var.Bu yazımda şimdilik paylaşmak istediklerim işte bu kahramanlardı.Umarım birazcık da olsa sizi çocukluğunuza götürmüşümdür. 
Ya sizin kahramanınız hangisi?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...