27 Eylül 2012 Perşembe

İngiltere Durakları: Liverpool

İngiltere'nin coğrafi açıdan en güzel şehri...
2008 Avrupa Kültür Başkenti...
İki tane futbol takımının ev sahibi...
Titanik'in kayıtlı olduğu liman şehri...
The Beatles'ın kurulduğu şehir...
Tüm bu özelliklerin ve güzelliklerin sahibi 805 yaşındaki bir kent. Yani; Liverpool...
Bugünkü durağımız Liverpool...




İşte bir Liverpool tablosu... Tüm güzellikleriyle...
Şehir hakında biraz daha bilgilenelim mi?
Liverpool, İngiltere'nin başkenti olan Londra'nın kuzey batısında yer alan bir şehir. Aynı zamanda Mersey Halicininde doğu kıyısında yer alır. Bu yüzdendir ki; İngiltere'de coğrafi konum açısından en güzel şehir olarak tanımlanır.
Ayrıca; liman kenti olması dolayısıyla ve sahip olduğu birçok dok nedeniyle de Avrupa'dan Amerika'ya göç edenlerin yolculuklarının başlangıcı olmuştur.


Ve bu liman şehrinin en güzel ve en çok turist çeken doku "Albert Dok" u ( Albert Dock) üstteki fotoğrafta görmekteyiz. Bu dokun şöyle bir özelliği varmış... Albert Dok Liverpool'da birçok kompleks dok binası ve depolardan oluşan bir yer. Jesse Hartley ve Philip Hardwick tarafından dizayn edilen ve 1846 yılında açılan bu dokun inşasında hiç yapısal tahta kullanılmamış.Sadece dökme demir, tuğla ve taştan inşa edilmiştir.



İşte Albert Dok'tan bir görsel daha... Albert Dok açılışından kısa süre sonra pamuk, çay, şeker ve ipek gibi  oldukça değerli ürünlerin bulunduğu popüler bir depo olmuştur.


The Pump House, binasının gösterişiyle olduğu kadar size sunduğu enfes Britanya yemekleriyle de insanı kendisine hayran bırakıyormuş.


Liverpool'u bu kadar renkli bir şehir yapan bir özelliği de nüfusunun yapısının farklılığıdır. Bu farklılık içinde en çok dikkat çekenler ise Avrupa'daki en eski azınlık olan Çinliler... Çinli denizcilerin bulunduğu bölge "Çin Şehri" olarak bilinmektedir. Renkli sokakları ve giriş kapılarıyla da oldukça dikkat çekicidir. Bu fotoğrafa gördüğünüzde Liverpool'daki Çin Şehri giriş kapısıdır.


Bu sokak giriş kapısı Çin dışında bulunan en büyük giriş kapısıdır.


İşte Çin Şehri sokaklarından bir fotoğraf daha...




Ve bu güzel Brezilya insanlarıyla Liverpool Müzesi'ndeki turumuz başlar...



"Batmaz dendi ama battı"... 
Elbette ki Titanik'ten bahsediyorum. 1912 yılında dünyanın en büyük buharlı yolcu gemisiydi...
10 Nisan 1912 tarihinde Southampton'dan New York'a doğru yola çıktı... Ancak; ilk seferinde 15 Nisan 1912'de buzdağına çarparak batmaz denen gemi battı... Bukadar gösteriş ve ileri teknolojisi ile tarihe geçen Titanik aynı zamanda dünya savaşları dışındaki en büyük deniz felaketi olarak da tarihe geçti...


Ve Titanik'ten geriye kalanlar...



Liverpool'un müziğe, dünyaya kazandırdığı en önemli değerlerden biri. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Star yani The Beatles...
1960'ların en popüler müzik grubu....Sayısız rekorların sahibi...


Yeni bir durakta görüşmek dileğiyle...
Hayatınızda "her telden her renkten" birşeyler olsun...

Fotoğraflar: Esra KAYA

Düzenleme: Fatma PAŞA




1 yorum:

  1. Ne demek canım benim :) benim için büyük zevkti :) asıl ben sana teşekkür ederim resimlerimi böyle güzel düzenleyip insanlara sunduğun için emeğine sağlık :) daha nicelerinin geleceğini de biliyorum. Başarılar...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...