10 Ocak 2017 Salı

Bu Küçükler Ne Kadar Büyükmüş Meğerse...

Küçük değişikliklerden her zaman büyük değişimler beklememek gerek... Bazen küçük değişiklikler birikir ve büyük bir değişim meydana getirirler... Siz bile inanamazsınız.

Çağımızın havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez ama biz insanlar her şeye karşı oldukça sabırsız olduk. 4,5G zamanındayız ya belki de ondan olsa gerek her şey ışık hızında olsun istiyoruz. Ama bir şeyi unutuyoruz biz insanız. Maddi ve manevi yanı olan bir varlığız. Evet maddi olarak değişimler yaşıyoruz. Kilo alıyoruz bir günde ama vermek için aylarca çabalıyoruz. Pıt diye yüzümüzde sivilce çıkıyor ama günlerce geçmesini bekliyoruz. Bakın bu değişimlerin hepsinin zamana ihtiyacı var. Bide olayın manevi yanı var.  Evet belki ani duygusal değişimler yaşıyoruz ama yine de biz insanız ve her şeye bir direncimiz var.

İnsan doğası gereği değişimlere direnir... Hiç kimse alıştığı keyfini bozmak istemez.  Ancak hayatınızı ne kadar alışkanlıklar üzerine kurarsanız hayatın o kadar renkli ve gizemli yanlarını kaçırırsınız. Bence insan doğası gereği zaman içinde değişimlere  ihtiyaç duyuyor. Kimi zaman küçük kimi zaman büyük... Büyük değişimler genelde radikal kararlarla gelen değişimler olduğu için oldukça hayatımızda ses getirirler... Ama bence asıl zevkli olan küçük değişiklikler. Hayatınızın bir anında küçük bir değişiklik yapın sonucu o an hissedin ya da hissetmeyin.... Hissederseniz ne güzel anı yaşarsınız. Ama ya hissetmezseniz? Bence hiç tasalanmayın bence o küçük değişiklikler birikip bir gün gelip size büyük bir değişim getireceklerdir ve siz bile inanamayacaksınız.  Bu ben miyim diye soracaksınız. Hayatınıza açmadığınız pencereden bakmaya başlayacaksınız.  Beyniniz alışılmışın dışında çalışmaya zorlayacak kendini.  Fark etmediğiniz güzellikleri fark ettirecek size. 

Mesela; 

Kitap okurken sevdiğiniz satırların altını çizin.
Her sabah yürürken asfalt taşlarını saymayı bırakında gökyüzüne kaldırın kafanızı.
Tanımadığınız bir insana selam verin.  
Sıcacık evinizde otururken dışarıda bu sıcaklığı bulamayan insanları düşünün ve sahip olduklarınızın değerini bilin.
Sevdiklerinize zamanında onlar için hissettiklerinizi söyleyin.  
Kendizin için şarkı söyleyin bir gün her ne kadar karga sesli(!) olsanız da. 
Teknolojiyle dost olun ne onu düşman görün ne de onun sizi kölesi yapmasına izin verin. 
Çocukla çocuk olun bir gün... koşun, bağırın, çimlere yatın, çığlık atın, oyun oynayın, üstünüzü kirletin.  
Yaşlılarla sohbet edin bir gün sonu olan bir dünyada yaşadığımızı ve her gün size sunulmuş olan 86400sn nin ne kadar değerli olduğunun farkına varın. 
 Bu liste uzar gider...


Herkesin kendisi için yapabileceği küçük , büyük değişikleri vardır aklına gelmeyen, geldiğinde de “aman ne olacak ki” deyip fikrini çöp kutusuna atan.  Ne demiş ünlü filozof Herakleitos“Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” .(Bu klasik sözü söylemezsem olmazdıJ) O yüzden bazen bırakın  “Bu küçükler ne kadar büyükmüş meğerse” dedirtecekler değişimler yaşayın...



Fatma Paşa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...